НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Озеленення Чернігова: де оновлять насадження в першу чергу?

Featured Video Play Icon

Восени у Чернігові мають висадити вдвічі більше дерев ніж планувалося. Таке доручення дав керівнику Зеленбуду міський голова Владислав Атрошенко.

Нагадаємо, згідно з прийнятою концепцією озеленення, у Чернігові останні роки висаджують дорослі дерева. З обхватом стовбура 20-30 сантиметрів. Так, розповідає Артем Стах, майже 5 років тому на вулиці Береговій висадили ліщину, вона прижилася, але деревом стане через кілька років. Тому від обласної школи мистецтв і до пляжу Золотий берег восени планують ще висадити більш дорослі саджанці. У першу чергу оновлюють їх на вулицях, де відремонтували дороги та тротуари.

Плани щодо озеленення Чернігова у міської влади амбітні.

На доручення міського голови зеленбудівці розробляють концепцію озеленення міста до 2025 року. Цьогоріч має з’явитися Музичний сквер, зелений куточок на 5- ти кутах, а також біля Молодіжного театру. У планах поява парків та скверів не тільки у центрі міста, але й у спальних мікрорайонах.

Нагадаємо, нові міні-сквери минулого року з’явилися у Чернігові на розі вулиць Кирпоноса та проспекту Перемоги, за піцерією, на Рокоссовського , на Незалежності. Кошторис та концепцію озеленення міста з конкретними локаціями на цей рік будуть розглядати на серпневій сесії Чернігівської міської ради.