Новини

У Чернігові побільшало хворих із важким перебігом Covid-19

 У Чернігові спостерігається постійний ріст захворюваності на Covid-19. За останні два тижні у місті на коронавірусну інфекцію захворіло 232 містян. У перші 2 тижні вересня занедужало лише 103 людини. Такі дані озвучив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на нараді в муніципалітеті.

За його інформацією, за 28 днів вересня у місті виявлено 618 випадків Covid-19. У порівнянні з відповідним періодом минулого року їх було 586.

Збільшується кількість госпіталізованих, насамперед важких хворих, які потребують кисневу терапію. Так, у вересні з діагнозом коронавірус до лікарні госпіталізовано 158 чернігівців, 53 з них отримують кисень. При цьому хворіють не вакциновані люди.

На сьогоднішній день серед містян відсутня дисципліна носіння масок у громадських місцях, транспорті і навіть у школах Чернігова. За таких умов вірус швидко розповсюджується і втримати місто від тотального локдауну буде дуже важко, зазначає міський голова Владислав Атрошенко.  На його переконання, три прості правила – носіння масок, миття й обробка рук антисептиками та дотримання дистанції – зменшать ризики поширення хвороби.