НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Озеленення Чернігова буде сучасним

Featured Video Play Icon

Підходити до оновлення доріг та тротуарів у Чернігові планують комплексно. Крім нового асфальту, бордюрів та тротуарів до проекту мають входити і роботи з оновлення зелених насаджень вздовж доріг.

Ці питання детально обговорили на оперативній нараді у міській раді.

  •  Повинні бути одночасно проектні роботи, тендерні процедури, замовлення дерев. Нам потрібно дуже ретельно пропрацьовувати, щоб усе це робилося з невеликим розбігом у часі,- акцентував очільник міста Владислав Атрошенко.

Керівник  КП “Зеленбуд” Артем Стах запропонував провести в цьому році таку заміну дерев  на 7 вулицях міста в центральній частині Чернігова. Пропонується  видалити 306 дерев, а посадити 790.

Але поданий перелік вулиць буде корегуватися у відповідності до планів щодо ремонтів тротуарів. Владислав Атрошенко попросив додатково включити до перспективного плану вулицю Серьожнікова та Привокзальну площу.

  • Багато людей не розуміють, що в кожного дерева є свій вік, нічого вічного не буває. Нам потрібно діяти зважено, щоб ця позиція була опрацьована з фахівцями, щоб ми чітко і відповідально звітували про те що ми робимо. Але щоб ми і в суспільстві до цього  змінили підходи, – вважає міський голова.

До обговорення майбутніх проектів оновлення зелених насаджень планують залучати ініціативних людей. Мають розробити єдину форму металевих решіток, які прикриватимуть кореневу систему дерев на тротуарах.

 А на перспективу розглянути питання щодо економічної доцільності закладення комунальним підприємством « Зеленбуд» свого розплідника , де вирощуватимуть власні саджанці.