Відео дняФакт-новини: оперативні сюжети

Оздоровлення чернігівських дітей: де можна отримати путівку?

Featured Video Play Icon

Чернігівка Вікторія Москаленко має двох неповнолітніх синів. Її діти перебувають на диспансерному обліку у гастроентеролога і потребують санаторно-курортного лікування. Жінка давно чекала на державні путівки для своїх і от за кілька тижнів відряджатиме хлопців до профільного санаторію у Прикарпаття.


У Чернігові розпочалась оздоровча кампанія для дітей , які, як і діти Вікторії , перебувають на обліку у закладах охорони здоров’я. У зв’язку з пандемією коронавірусу торік путівок на оздоровлення не було, наразі ж , вони вже почали надходити проте у незначній кількості.


Путівки – абсолютно безкоштовні, зазвичай , тривалістю 21 день з трьох-чотирьох разовим харчуванням. Батьки компенсують дорогу до санаторію. У дитячій лікарні кажуть, путівки , що до них надходять, у першу чергу, надаються дітям-інвалідам, дітям пільгових категорій, дітям – учасників АТО та з багатодітних родин. Втім , отримати право на оздоровлення та лікування може кожен маленький чернігівець, який цього потребує. Головне – стати на облік. Для цього потрібно звернутися до педіатра, з яким підписано декларацію.
На сьогоднішній день , у черзі на оздоровлення по кожному профілю перебуває до 20 дітей, віком від 6 до 18 років. Порівняно з минулими роками, ця цифра невелика, тож у медичному закладі сподіваються, що шанси оздоровитися в цьому році у цих дітей будуть. Якщо ж поїхати до інших міст на оздоровлення діти не зможуть, як альтернативу медики пропонують пройти безкоштовну реабілітацію в центрі “Відродження”.


За словами генерального директора КНП «Дитяча поліклініка» Людмили Овсієнко, тривалий час відправляли від дитячої поліклініки дітей і у санаторій «Дружба», що в районі Подусівки. Та через карантинні обмеження, вірогідніше, цьогоріч він працювати не буде. Додамо, в минулі роки у Чернігові оздоровлювалося через заклади охорони здоров’я більше півтисячі дітей.