НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Оцінка виборів

Featured Video Play Icon

Незважаючи на досить низьку явку виборців, цьогорічні місцеві вибори були конкурентними та  інтенсивними. Таку оцінку   перебігу виборчого процесу 2020 року на Чернігівщині  дали представники Громадянської мережі «Опора».  У прес-центрі «Чернігівський вибір» підбили підсумки  виборчої кампанії  в місті та  області.

В день виборів спостерігачі «Опори» зафіксували  деякі порушення. Зокрема,   повідомили про зникнення 100  із 550 отриманих бюлетенів за кандидатів в депутати до Михайло-Коцюбинської селищної ради в Чернігівській області. На кількох дільницях мало місце голосування поза кабінкою та спроби голосування без паспорту. Але після застереження щодо порушення, ці дії припинились.  Траплялися випадки і помилок у відкритих списках кандидатів.

Громадський омбудсмен із захисту виборчих прав у Чернігівській області Олена Рогова  констатує, що  ці місцеві  вибори мали високий рівень  архітектурної  та інформаційної  недоступності. Кілька разів до спостерігачів «Опори» надходила інформація про ймовірні  порушення та підкуп виборців на виборчих дільницях, але після перевірки інформація не підтверджувалась. Загалом  місцеві вибори – 2020  пройшли спокійно і без   серйозних порушень,  підсумовує громадянська мережа «Опора».