Факт-новини: оперативні сюжети

Освітня станція сортування сміття

Featured Video Play Icon

Тут навчатимуть містян роздільному збору побутових відходів та прийматимуть понад 20 видів вторинної сировини. Зокрема, і такі фракції, які на сьогодні не можна здати в жодному з пунктів прийому міста.

Знаходиться станція у внутрішньому дворику Обласного молодіжного центру (колишній кінотеатр «Щорса»). Приміщення для її облаштування громадській організації “Екомісто” центр надав безкоштовно.

Молодь створює нові простори, реалізує нові ідеї та якнайбільше залучає людей до  реалізації таких ініціатив, – каже директорка молодіжного центру Ірина Симонова. – Це для нас важливо.

Раніше це був склад. Протягом двох місяців карантину волонтери “ЕкоМіста” привели приміщення до ладу. Знайшлася робота і для дівчат – облаштували навколишню територію. Зараз активісти монтують бокси для збору вторинної сировини та інформаційні стенди. Керівник г/о «Екомісто» Сергій Безбородько розповів про створення зручного простору з освітнім компонентом. На станції будуть проходити лекції та екскурсії, згодом стартує проєкт для школярів.

На сьогодні в Чернігові існує щонайменше 18 пунктів прийому вторинної сировини. Кожен з них приймає на переробку окремі види фракцій. Станція сортування, яку створюють волонтери, прийматиме різні види ПЕТ-тари, скло та склобій, макулатуру, алюмінієві бляшанки. Крім того, це єдине місце, куди можна буде здати упаковки та одноразовий паперовий посуд, целофан, кур’єрські пакети, плівку з бульбашками та пакети з-під молочної продукції. Їх відправлятимуть на переробку або високотемпературне спалювання до Києва.