Факт-новини: оперативні сюжети

Освіта в антивірусному режимі

Featured Video Play Icon

За 2 тижні чернігівські школярі повернуться за парти. Однак, новий навчальний рік розпочнеться в умовах адаптивного карантину, а це означає, що  в процесі навчання відбудуться деякі зміни. Наразі школи міста  активно  до них готуються – завершуються всі поточні ремонти, генеральне прибирання, завозяться  в навчальні заклади дезінфікуючі засоби,  закуповують для шкіл термометри для дистанційного вимірювання температури.

Кожний керівник закладу  ретельно вивчає рекомендації профільних міністерств та продумує  свої варіанти гарантування безпеки в школі під час  антивірусного режиму. Більшість шкіл вже розробили свої алгоритми  дій:  облаштували  додаткові входи та виходи, нанесли позначки дистанціювання, розробили  маршрут рухів  школярів тощо. Розглядають у школах і варіанти  занять на відкритому повітрі.

Харчуватимуть школярів у цьому навчальному році  також «по-новому». Їдальні  облаштовують за новими правилами, де за столами мають сидіти не більше 4-ох учнів, а для старшокласників взагалі планують організувати перекуси з доставкою їжі прямо у класи або створити для них окремі буфети.

Крім того,  в  усіх школах  обов’язковими  будуть умови маскового дрескоду, стоятимуть  дезінфектори на входах,  створять позначки дистанціювання, повісять пам’ятки,  як правильно себе поводити під час пандемії, обов’язковою буде і термометрія, проводитиметься вона для персоналу.

І хоча нині освіта проходить непростий період, пристосуватися до нових умов   планують максимально, кажуть освітяни.

Новий навчальний рік у школах, ймовірно, розпочнеться без традиційної шкільної лінійки, проте для першачків все-таки планують провести невеличке свято з дотриманням дистанції і всіх протиепідемічних заходів.