Факт-новини: оперативні сюжети

Останній рок-герой

Featured Video Play Icon

Минуло 30 років від трагічного дня 15 серпня, коли у автокатастрофі загинув засновник групи “Кіно” Віктор Цой. Але останній рок-герой продовжує жити – в піснях, спогадах, інтерв’ю. Данину поваги Цою віддали у минулі вихідні на Голубих озерах. Вечір-пам’яті розпочався з перегляду відеофільму про загиблого музиканта, а потім на сцену вийшла київська триб’ют група “Последний герой».

Протягом двох годин у дружній компанії прихильників групи “Кіно” панувала атмосфера  легендарних 80-х-90-х років. Пісні Віктора Цоя триб’ют-бенд виконував від душі і це відчувала публіка, яку протягом концерту було не всадити, вона танцювала та охоче підспівувала музикантам.

Група “Кіно” пройшла свій нетривалий шлях існування від квартирників, рок-клубівських виступів до  концертів на стадіонах. Популярний колектив розпався у 1990 році після гибелі Цоя. Створені ним пісні продовжують співати на кухні, на вулицях міст, звучать вони на концертах кавер та триб’ют-бендів. Це свідчить про справжній інтерес до спадщини цього унікального рок-творця.