НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Особливий художник встановив рекорд

Featured Video Play Icon

«Картина на мільйон». Федір Романов  –  особливий художник із Чернігівщини встановив  рекорд України.  Він   за  34 хвилини  59 секунд написав картину в етері  одного з центральних телеканалів. Картину малював  зубами.  Федір – переселенець із Донбасу. У 2014 – му він разом із сім’єю переїхав  жити  на Чернігівщину.  Придбати житло  в Носівському районі допомогли волонтери. Не зважаючи на труднощі, чоловік не жаліється на долю.

Від народження Федір має серйозну недугу. Через неї в нього не працюють руки і ноги. Обставини життя навчили його  багато чого робити самотужки. Одягатися, готувати їжу, мити посуд. Неабияких зусиль потрібно докласти аби безпечно пересуватися на візку. Тяга до малювання у нього з дитинства.  Закінчив художнє училище в Луганську. Там зустрів свою долю.  Олена підтримує його в усьому. Найбільше щастя Федора – його донечка Кіра. Їй він  і  присвятив свою перемогу, встановивши рекорд. Здебільшого чоловік пише натюрморти і пейзажі олією. Свої картини і дарує, і продає. Так заробляє собі на життя. Завдяки його творам благодійникам  вдалося врятувати декількох тяжкохворих дітей. Його сила духу вражає.

У свій 31 рік Федір Романов з оптимізмом дивиться у завтрашній день. Нині він має дві вищі освіти і не зачиняється у безнадії. А з впевненістю дивиться в майбутнє і має  велике бажання  для розвитку та  реалізації в житті.