Факт-новини: оперативні сюжети

Осінній призов 2020

Featured Video Play Icon

З 1 жовтня у Чернігові розпочинається осінній призов на строкову військову службу.   29 вересня у Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відбувся брифінг військового комісара щодо осіннього призову на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших формувань на території  Чернігівської області.

Згідно з Указом Президента і Постановою Кабінету Міністрів визначеного для Чернігівської області, на військову службу в жовтні та грудні 2020 року мають призвати  456 військовослужбовців.  З них в Збройні Сили – 238 юнаків, до Національної гвардії – 163, Державної спеціальної служби транспорту – 30 чоловік, і до Державної прикордонної служби – 25 новобранців.

Олександр Криворучко розповів про деталі отримання повістки та подальшої процедури оформлення призовників. Акцентував на тому, що згідно з чинним законодавством за порушення правил виконання військового обов’язку передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. При цьому усі призовники будуть проходити тестування на коронавірус. За словами військового комісара, на цьому тижні планується проведення відео – конференції обласної комісії з  призову. На ній мають розглянути порядок роботи та виділення коштів для забезпечення тестування особового складу призовників. Воно є обов’язковим та безкоштовним для кожного призовника.