Новини

Вистачить на тиждень: Чернігівщина отримала 20 тонн кисню для лікарень

26 жовтня Чернігівська область отримала 20 тонн кисню як благодійну допомогу. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на заступницю голови облдержадміністрації Жанну Шерстюк.

За її словами, дві тонни спрямували до Чернігівської міської лікарні №2, одну — до третьої лікарні. Частина кисню поїхала до Корюківської ЦРЛ. За її словами, область на цей момент забезпечена киснем на тиждень.

Як розповів гендиректор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на розширеній нараді у міськраді 26 жовтня, ситуація з киснем до цього ранку у Чернігові була критична.

«Ситуація напружена, дуже важко персоналу насправді тримати під контролем ситуацію з станом здоров’я хворих, які знаходяться на стаціонарі. Багато з них отримують кисень з двох концентраторів, через маску. Досить складно. Цю ніч пережили, і якщо найближчим часом не будуть виконані обіцянки щодо поставки кисню — наступна ніч буде ще складнішою, ніж попередня», — розповів Кухар.

Він додав, що лікарі очікують збільшення кількості хворих на коронавірус протягом наступних двох тижнів. Так, за минулий тиждень у 1141 людини виявили коронавірусну інфекцію і це ще не «пік» захворюваності, зауважив посадовець.

«Це вже перевищило найвищі позначки попередньої хвилі. Більше ніж 1098 в нас не було. І попереджаю всіх про те, що це ще не пік захворюваності. Ми очікуємо збільшення кількості, як захворівших, так і тих, хто буде надходити до стаціонару. До середини листопада буде зростання, а потім очікується зменшення кількості хворих», — каже Кухар.

За словами Кухаря, зараз в лікарнях міста перебувають 317 хворих на COVID-19, з них тільки четверо людей вакциновані. Також збільшується кількість охочих зробити щеплення. В день у Чернігові вакцинують 1500-2700 людей, розповів Кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже 15 тисяч нових хворих на COVID-19 в Україні за добу, з них 633 людини з Чернігівщини

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюватимуть центри масової вакцинації у Чернігові цього тижня