Факт-новини: оперативні сюжети

Опалювальний сезон не за горами. Скільки коштуватиме газ для бюджетних установ?

Featured Video Play Icon

Новий опалювальний сезон теплогенеруючі компанії Чернігова мають розпочати з чистого аркуша. Згідно з Постановою Кабміну, їх борги, а це різниця у тарифах за 5 попередніх років, їм мають реструктуризувати. А от про борги цього сезону мова вже не йде. Повідомив на ранковій нараді у мініципалітеті профільний заступник міського голови.

Чернігівський міський голова направив Звернення до Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова. Владислав Атрошенко просить письмово роз’яснити, як місцевій владі формувати та встановлювати тарифи на теплову енергію та гарячу води.

За попередніми розрахунками різниця у тарифах тільки по споживачах комунальних та державних закладів, які забезпечує теплом ” Облтеплокомуненерго”, складе близько півмільярда гривень за сезон. Таких ресурсів у місцевому бюджеті немає, – акцентував Владислав Атрошенко. При цьому для бюджетних організацій зростає не тільки вартість газу, а й електроенергії.

І водоканал уже купує електроенергію за новою ціною та напрацьовує борги за рахунок різниці, яка не передбачена у тарифах.

ЖЕКи Чернігова теж у процесі підготовки до зими. Як повідомили їх керівники, тривають поточні ремонти, купується пісок та сіль, а також інвентар для прибирання снігу. Все це, у тому числі і утримання штатних працівників ,відбувається за рахунок тарифів на утримання будинків. При цьому на підприємствах ЖКГ середній вік робітників 57-60 років.На руки вони отримують у середньому 8, 5 тисяч гривень.

Міський голова звернувся до керівників підприємств, аби вони йшли до людей, вивчали проблеми і просили їх вчасно платити за послуги.