НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Опалювальний сезон у Чернігові. Чи зміняться тарифи?

Featured Video Play Icon

Опалювальний сезон не за горами, а в теплоенергетиці неврегульовані питання тарифоутворення. На цьому в черговий раз наголосив міський голова Владислав Атрошенко на ранковій нараді в мерії 3 серпня. На органи місцевого самоврядування, як відомо, покладені обов’язки щодо затвердження тарифів на теплопостачання, гарячу воду, вивезення сміття, квартплату. Але для цього мають бути прийняті регламентуючі документи, яких досі немає.

Владислав Атрошенко наголошує, бюджет міста має гарантувати фінансову спроможність фактично комерційних компаній, які орендують майнові комплекси, – ТЕЦ і Облтеплокомуненерго. Але контролю за ними місто позбавлено.

Не вирішене і питання забезпечення договірних відносин щодо постачання газу в достатніх обсягах та за прогнозованою ціною, в першу чергу, для виробництва теплової енергії на потреби населення.

Міський голова дав доручення керівникам ЖЕКів і своєму профільному заступнику пояснювати людям всі нововведення і зміни у нарахуваннях платіжок, зокрема щодо обсулуговування внутрішньобудинкових мереж.

Владислав Атрошенко доручив підготувати до наступної сесії звернення до вищих органів влади щодо необхідності термінового прийняття документів, які регламентують процедуру тарифоутворення на місцевому рівні.