НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

На Чернігівщині резервісти та бійці тероборони готуються до параду Незалежності

Featured Video Play Icon

Резервісти та бійці підрозділів територіальної оборони з усіх куточків України готуються до параду до 30-річчя Незалежності України. У Гончарівському вони вже майже тиждень відпрацьовують стройовий крок.

Військових для участі в параді підбирали територіальні центри комплектування і соціальної підтримки. Перевагу віддавали бійцям з відмінними морально-психологічними якостями і статурою – наприклад, тут немає людей, чий зріст менший за 175 сантиметрів.

“Коробка” бійців підрозділів територіальної оборони цього року вперше братиме участь у параді до Дня Незалежності. Її зібрали з представників усіх оперативних командувань України.

Серед резервістів більшість – ветерани російсько-української війни, які нині живуть спокійним, цивільним життям. В їхній “коробці” можна помітити єдину жінку, Олександру Кулик. Її участь у параді до Дня Незалежності – не чиясь примха і не випадковість. За плечима Олександри 11 років військової кар’єри, з них 7 – у Президентському полку.

Учасників майбутнього параду розмістили у казармі 1-ї танкової бригади, тут же вони і харчуються. Тренування займають загалом 6 годин на день, після цього у військових є вільний час, але нерідко його використовують для того щоб просто відпочити.

Тренування військових наразі добігає кінця. Наступний етап – поїздка на Київщину і репетиції параду у складі повноцінної колони.

Військові кажуть, “коробки” резервістів та бійців територіальної оборони можна буде побачити на параді, ймовірно, під номерами 12 та 13.