Факт-новини: оперативні сюжети

Опалювальний сезон: які виклики стоять перед містом?

Featured Video Play Icon

Достукатися до Президента та Уряду у черговий раз буде намагатися Чернігівський міський голова. В останній день серпня, Владислав Атрошенко та голова Чернігівської обласної адміністрації, а також їх профільні заступники з житлово- комунальних питань, зустрінуться з Міністром розвитку громад України, – повідомив зранку у вівторок очільник міста. Владислав Атрошенко розраховує озвучити ті виклики , в яких опинилися обласні міста, такі як Чернігів. Так, наразі теплові, каналізаційні та водопровідних мережі міста знаходяться у критичному стані. Вони вже давно відслужили свій термін експлуатації. Так, труби фекальної каналізації вже стали лотками. У Чернігові займаються їх латанням, для системної роботи грошей немає.

Крім цього Чернігів може втратити весь бюджет розвитку за рахунок якого наразі проводиться у місті благоустрій, ремонтуються дороги та тротуари, купується обладнання для галузі освіти та медицини. Якщо на Урядовому рівні не врегулюють питання тарифоутворення, а місцеві бюджету змусять компенсувати теплогенеруючим компаніям різницю вартості газу, електроенергії та збільшеної мінімальної зарплати, у бюджеті Чернігова не залишиться коштів на інші витрати, – у черговий раз наголосив Владислав Атрошенко.

До цього часу невідомо яку кількість газу для теплогенеруючих компаній виділять за ціною 7200 гривень за кубометри, а скільки доведеться брати за 17 тисяч гривень. Хто сплатить 10 % штрафів НАК Нафтогазу, якщо компанія не зможе вчасно розрахуватися за голубе паливо? Ці питання досі залишаються без відповіді. Відомо лише одне – у середині жовтня має розпочатися опалювальний сезон.