Факт-новини: оперативні сюжети

Оновлений пологовий

Featured Video Play Icon

Тривають роботи по реновації Чернігівського пологового будинку. Розпочалася комплексна термомодернізація будівлі минулого року. Її реалізують у співпраці з німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. На сьогодні це перший глобальний проєкт у Чернігові, будівництво якого відповідає всім міжнародним стандартам і контролюється іноземними фахівцями. Його загальна вартість близько 25 мільйонів гривень. Наразі, виконано майже 85% робіт.

-Виконані роботи по заміні індивідуального теплового пункту (утеплення будівлі, цоколя, всіх трубопроводів у підвальному приміщенні), заміні вікон, – каже заступник начальника управління капітального будівництва ЧМР Олександр Макаров. – Робиться ще заїзд для карет швидкої допомоги аби машини  заїжджали безпосередньо до приймального відділення.

Одна з фінальних робіт реконструкції пологового – прикрасити фасад муралами. Ескіз першого зображення – жінки з дитиною – вже на стіні. Розмістили його на місці колишньої мозаїки, яку демонтували і передали до музею . Автором малюнка є чернігівська художниця Ірина Тернопільська. Але працює над ним вже більше тижня відомий художник-графіст Дмитро  Адеріхо. Робота, каже, об`ємна і складна.

У своїй роботі графіст використовує стійку італійську фарбу. За словами художника, яскравий вигляд муралу за будь-якої погоди триматиметься. Гарантовано 5 років, а далі, за необхідністю, доведеться робити кольорову корекцію. Завершити роботу над цим муралом Дмитро планує до кінця липня. Крім цього планують створити ще один малюнок на центральній, вхідній частині до пологового. Автором цього зображення буде Дмитро Адеріхо. Наразі розглядають три його ескізи. Вже незабаром оберуть остаточний варіант.