Факт-новини: оперативні сюжети

“Око в душі” – Дебютна виставка чернігівських фотохудожниць

Featured Video Play Icon

Від квітів до оголеної жіночої натури. Нова виставка запрацювала в галереї сучасного мистецтва “Пласт-арт”. Уперше широкому колу глядачів свої роботи демонструють чернігівські фотохудожниці Галина Вулверсон та Дар’я Мацкевич. Їх поєднує любов до малювання світлом, незалежно від жанрів, у яких працюють.

Для назви виставки “Око в душі” були вибрані слова із сонету Шекспіра. Роботи мисткинь висвітлюють нашу природу та пам’ятки, красу і урбаністичні об’єкти.

Спочатку глядачі потрапили до зали зі світлинами Дар’ї Мацкевич. Професійна художниця, учениця Федіра Кравчука, останній час захоплюється фотографією. Це трапилось після того, як Дар’я замовила у Галини Вулверсон свій фотопортрет.

В іншій залі на гостей чекала несподіванка. Протягом години пані Вулверсон транслювала свої відчуття шляхом живої взаємодії дивлячись в очі тому, хто забажав поспілкуватися з нею без слів.

На перших фотографіях Галини були зображені квіти, пізніше вона почала працювати в стилі ню. Як говорить авторка світлин “І світлом малюю я картини свого світу”. І на її тілі також є малюнок.

Останньою з Галиною мовчки поспілкувалася Дар’я. Після завершення перформансу фотохудожниці не стримували своїх відчуттів. Спільна виставка Галини Вулверсон та Дар’ї Мацкевич “Око в душі” триватиме до 15 вересня.