Новини

У Чернігові провели в останню путь кіборга Євгенія Ареф’єва

У Чернігові попрощалися з офіцером-розвідником ОК «Північ», учасником АТО/ООС, десантником і «кіборгом» майором Євгенієм Ареф’євим на позивний «Спартак». Про це повідомили в оперативному командуванні «Північ».

Євген помер 17 лютого від зупинки серця, до цього передував інсульт, що стався під час виконання офіцером завдань за призначенням у районі проведення операції Об’єднаних сил. Йому було 48 років.

Панахида пройшла у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Чернігові. Потім із побратимом, колегою, товаришем прощався весь особовий склад управління оперативного командування. На кладовищі військового в останню путь провели за військовими канонами – під постріли автоматів і звуки Державного Гімну України у виконанні військового оркестру. Поховали Євгенія на Алеї Героїв у Чернігові. У Євгена залишилась дружина та троє дітей, найменшому з яких півтора року.

За самовіддану, відповідальну і професійну службу Євгеній Ареф’єв нагороджений двома Орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, нагрудними знаками Міністра оборони України «Знак пошани» та «За зразкову службу» та ін.


Євгеній Ареф’єв народився в Казахстані. Після української школи навчався в десантному училищі в Російській Федерації, та за наказом Міністра оборони України був виключений зі списків особового складу РФ.


Військова кар’єра Євгена почалася зі Славутицького міського військкомату, куди він пішов добровольцем, коли в Україні розпочалася війна з Росією. У 2015 році Євген пішов на службу у війська – служив на посаді командира розвідувального взводу в 79 окремій аеромобільній бригаді. Пізніше став помічником командира батальйону з розвідки у тій же військовій частині. У 2016-2017 рр. Євген – вже начальник розвідки – помічник начальника штабу батальйону 79 бригади.


Євгенія знають і пам’ятають як одного із захисників Донецького аеропорту.
Повернувся на військову службу у 2019 році в 1 окрему танкову Сіверську бригади ОК «Північ» на посаду помічника начальника розвідки розвідувального відділення штабу. А з серпня минулого року служив безпосередньо в управлінні оперативного командування у відділі військової розвідки управління розвідки штабу.