Факт-новини: оперативні сюжети

Очікується погіршення погодних умов. Чи готові водії?

Featured Video Play Icon

У четвер у Чернігові очікують сніг. Принаймні комунальне підприємство «АТП-2528» до цього готове, запевнив керівник підприємства Руслан Волок на щотижневій оперативній нараді в муніципалітеті 5 січня.

На заваді прибиральній техніці, особливо вночі,  нерідко стають припарковані на узбіччі машини. Комунальники звертаються до водіїв з проханням не залишати автотранспорт на дорозі. Це може призвести до аварії, особливо в темний час доби.

Міський голова Владислав Атрошенко дав доручення Руслану Волоку до кінця січня вивчити  досвід інших міст, які використовують в таких випадках евакуатори. 

  • Вже багато прикладів невеликих міст (а не тільки Києва, Дніпра, Харкова), де є робота евакуаторів. Я би хотів вивчити більш детально фінансову частину – вартість цих евакуаторів, що це за евакуатори. І особливу увагу звернути на питання: наприклад, завантажуєте машину і при цьому пошкодили її – хто страхує цю роботу?, каже міський голова.

Погані погодні умови – слизька дорога. Це збільшує небезпеку для водіїв, тим більше тих, хто не встиг перейти на зимову гуму, або нехтує швидкісним режимом. Владислав Атрошенко  під час наради звернув увагу на  перевищення швидкості автомобілів на протяжних вулицях міста, що нерідко спричиняє аварії.  І дав доручення вжити додаткових заходів  аби привертати увагу водіїв до пішохідних переходів.  Зробити це за допомогою сучасних засобів.