НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Новий проєкт художнього музею

Featured Video Play Icon

Стилі модерн та модернізм віднині представлені на полотнах у оновленій залі художнього музею. Для огляду з фондів було відібрано 21 роботу українських художників, які творили наприкінці 19-го та у 20-му століттях. Саме на цей період припадає новий художній стиль в мистецтві.Творці модерну прагнули змінити світ за допомогою краси, а представники модернізму бажали суттєвих змін в мистецтві.

Виставка знайомить з роботами яскравих представників цих стилів. Популярною мистецькою особистістю перших десятиліть минулого століття був Михайло Жук. Художник деякий час жив і творив у Чернігові.Товаришував з родиною Михайла Коцюбинського.

На виставці можна побачити унікальні абстрактні роботи та один живописний твір видатного авангардиста Ісидора Строкуна, життя якого також було пов’язане з нашим містом. Подарувала твори музею донька художника.

Усі представлені художники шляхом творчих експериментів намагалися створити абсолютно нове мистецтво. Відірватись самим та відірвати інших від реального життя, яке у ті часи ототожнювалось у людей з відчуттям розгубленості перед негараздами. Нову виставку “Модерн і модернізм” можна оглянути оффлайн після посиленого карантину. Працюватиме експозиція до 5 квітня.