Факт-новини: оперативні сюжети

Обороноздатність міста та підтримка бізнесу: як відстоюватимуть інтереси Чернігова

Featured Video Play Icon

Війна триває, однак люди мають продовжувати жити, а економіка – працювати. І якщо говорити про безпеку та посилення обороноздатності, то Чернігів робить для цього все, виходячи із повноважень та своїх фінансових можливостей. Про це міський голова Владислав Атрошенко зазначив на зустрічі з представниками місцевого бізнесу, зокрема і тих виробництв, що знищені рашистами повністю, або серйозно постраждали внаслідок бойових дій, але попри все залишилися і планують відновлювати роботу.

Так, у закритому форматі він розповів бізнесу про ті кроки, що були зроблені містом для власного захисту: на різні заходи у цій сфері муніципалітет виділив вже 85 мільйонів гривень.

Сьогодні у порівняно безпечних регіонах підприємцям пропонують більш сприятливі умови. Однак, якщо не підтримувати бізнес та не заохочувати відновлювати тут роботу, Чернігів втратить основний рушій розвитку та будь-які перспективи, і людям, які виїхали, не буде куди та задля чого повертатися, впевнений Владислав Атрошенко. А це цілий комплекс питань, в яких потрібна зацікавленість та матеріальна допомога держави – від відшкодування з бюджету країни збитків, завданих внаслідок бойових дій, довгострокових кредитів із нульовою ставкою та пільгового оподаткування до можливості бронювання провідних спеціалістів, налагодження логістики та розширення державних програм, що ставлять області в нерівні умови.

За словами міського голови, хоч ці теми і можуть бути незручними, про них потрібно говорити на відповідному рівні. А тому попросив керівництво області підключитися до відстоювання інтересів Чернігова насамперед перед міністерством економіки.

Зі свого боку міська рада напрацює та викладе в листі конкретні пропозиції, озвучені на цій зустрічі. Додамо, що пошкоджень різного ступеня зазнали 60% із понад 3 тисяч підприємств Чернігова.