Новини

Мешканці Заріччя отримають кошти для відбудови пошкодженого житла

Мешканці Заріччя, житло яких було пошкоджене під час активних бойових дій, отримають фінансову допомогу від міжнародної організації з надання допомоги та відновлення ZOA в Україні, яка базується в Нідерландах. 

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Читайте також: Допомогу при народженні дитини отримає 71 чернігівська родина

Сьогодні, 26 листопада, вони підписують тристоронні договори про отримання коштів. Угода укладається між організацією, Чернігівською міською радою та власником господарства. 

Раніше ця організація звернулась до міської ради з пропозицією підтримати постраждалих чернігівців. Спільно було прийнято рішення спрямувати цю допомогу на відбудову приватного житла в мікрорайоні Заріччя. По-перше, це одна із найбільш постраждалих частин міста під час бойових дій, а по-друге, на той момент вона ще не була охоплена увагою саме міжнародних  організацій. 

Секретар міської ради Олександр Ломако під час сьогоднішньої зустрічі з метою підписання договорів з чернігівцями, подякував цій організації за надану людям допомогу і наголосив, що ліквідувати всі наслідки війни місто саме неспроможне, йому потрібна підтримка як держави, так і зовнішня.  

Тристоронні угоди будуть підписані зі 120 мешканцями Заріччя. Сума для кожного постраждалого домогосподарства є індивідуальною. Представники ZOA в Україні попередньо провели огляд пошкодженого житла і визначили, які саме ремонтні роботи необхідно виконати, після чого і розрахували розмір допомоги.

Кошти, які отримають люди, мають бути спрямовані виключно на ремонт житла. Зокрема, на відновлення вікон, дверей, покрівлі, системи опалення.  

Нагадаємо, що у Чернігові, внаслідок активних бойових дій, було пошкоджено 2 783 приватних житлових будинки. З них:  незначно пошкоджені, підлягають поточному ремонту — 1 469;  значно пошкоджені —  784; зруйновані — 530.

Чернігівською міською радою було прийнято Програму фінансової підтримки власників пошкоджених/зруйнованих будинків. Її вже отримали 1417 осіб на загальну суму майже 24 млн грн.