Факт-новини: оперативні сюжети

Нові меблі для шкіл

Featured Video Play Icon

Нові парти надійшли днями до усіх шкіл Чернігова. Вони призначені для учнів реформованої “Нової української школи” – наприклад, СЗСШ №1 цього року набирає 4 перші класи по 30 дітей у кожному, тому їм дісталося 60 двомісних парт.

На закупівлю меблів (не лише парт) для чернігівських шкіл було витрачено 4 мільйона 667 тисяч гривень, з яких більше 1 мільйона з міського бюджету, решта – державна субвенція. Такі закупівлі для Нової української школи проводять вже третій рік поспіль.

-У Чернігові створено 97 перших класів і відповідно в них завозяться нові меблі, – каже начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура. – Там, де дозволяють санітарні норми, площа кімнати, закуповуються одномісні парти. А де не дозволяють, – двомісні. Парти і стільчики надійшли у школи в розібраному вигляді, тому ще близько тижня знадобиться на те, щоб усі їх зібрати та розмістити у класах. Окрім цього, найближчим часом до шкіл почнуть надходити щойно придбані дидактичні матеріали, такі як конструктор, “жива абетка”, міні-комп’ютери тощо.