НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Нове обладнання з’явилось у чернігівських саперів

Featured Video Play Icon

До 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту у середу прибули іноземні гості. Делегація від ООН та Канади надала військовим комплект обладнання для пошуку та знешкодження вибухонебезпечних предметів, в тому числі підводного. Металошукачі, водолазні костюми тощо. Загальна вартість цього обладнання більше 2 мільйонів гривень.

Військові 8-го навчального центру влаштували для гостей екскурсію, під час якої детально показали процес тренування водолазів: костюми, обладнання, десятиметрову шахту, заповнену водою, басейн та інші цікавинки.

З початку російсько-української війни близько 7 тисяч квадратних кілометрів підконтрольної території Донецької та Луганської областей забруднені мінами та іншими вибухонебезпечними предметами. Сапери державної спеціальної служби транспорту за цей час виявили та знешкодили більше 9 тисяч таких знахідок. В тому числі вони допомагають розміновувати мости, водойми, залізничні об’єкти тощо. Таку допомогу від міжнародних партнерів військові з 8-го навчального центру отримують вже не вперше – зокрема для новоствореного Центру протимінної діяльності у липні швейцарсько-американська делегація привозила саперне обладнання.