Факт-новини: оперативні сюжети

«Ніч музеїв-2021» у Чернігові

Featured Video Play Icon

Минулої суботи художній музей імені Галагана приєднався до міжнародної акції “Ніч музеїв”. Кожен чернігівець міг цього дня культурно збагатитися. Музейники організували нові виставки, презентації,  цікаві майстер-класи, запросили в гості дизайнерів, артистів, лялькарів. Програма заходів була цікавою і корисною.

Підсумком майже 20-річної співпраці нашого музею з Ірен Годійо, донькою художника Олександра Савченка-Більського, стала презентація альбому-каталогу його творів. Наразі в музеї зберігається 183 роботи митця, який залишив чернігівський слід на паризькому монпарнасі.

У співробітників музею було велике бажання познайомити глядачів з новими проєктами. Один з них – це перша у стінах музею виставка знаного в Україні майстра-різьбяра Анатолія Семенцова з Сосниці. Серед представлених 90 робіт є одна, яка тематично і стилістично відрізняється від інших.

Історія “Ночі музеїв” бере початок з кінця 90-х у Німеччині. А вже у 2005 році французи запропонували цю акцію зробити міжнародною. У подальшому щорічне культурне дійство вплинуло на популяризацію музеїв.