Новини

Неподалік Ніжина відновлять ще один міст

На трасі, що забезпечує сполучення Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною Державне агентство відновлення розпочало роботи з капітальної відбудови шляхопроводу через залізницю. Це дозволить забезпечити логістичний зв’язок з сусідніми регіонами та покращить транспортне сполучення центральних районів Чернігівської області.

Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці голова агентства Мустафа Наєм.

Наразі ведуться підготовчі роботи: облаштовується будівельний майданчик та стартували роботи з демонтажу зруйнованих прогонів шляхопроводу. Надалі бетонні конструкції дефрагментують, подрібнять та використають, як вторсировину при влаштуванні будівельних майданчиків або під’їзних шляхів для проїзду будівельної техніки.

Новий міст матиме 2 смуги руху та буде побудований з урахуванням сучасних транспортних навантажень. Шляхопровід поблизу Ніжина було зруйновано під час активних бойових дій у лютому – березні 2022 року.

Загалом, під час активної фази бойових дій на Чернігівщині було зруйновано 27 мостів. Наразі Агентством відновлення капітально відбудовано 4 споруди ще на 6 об’єктах ведуться активні будівельні роботи.У наступному місяці поблизу міста Батурин, на цьому ж маршруті плануємо відкрити ще один відбудований міст.