Факт-новини: оперативні сюжети

Недільне свято Івана Купала

Featured Video Play Icon

Кращі етно-колективи міста і країни, традиції, музика, запальні танці, ще один смачний рекорд, красиве фаєр шоу і, головне, святковий настрій. Усе це змогли отримати і побачити чернігівці у Центральному парку культури і відпочинку у неділю, 5 липня. Свято Івана Купала подарувала їм партія нашого міста – “Рідний дім”.

Усіх бажаючих спілчанки “Союзу українок” вчили плести віночки з різнотрав’я. Щороку вони беруть участь у святі і навчають традиціям купальських свят. Бажаючих оволодіти древнім ремеслом було вдосталь. Всі, хто долучався до майстер-класів, отримували подарунок.

Усі, хто хотів послухати традиційних купальських пісень, мали змогу зробити це протягом усього вечора. Адже святкова програма була розрахована на декілька годин. Автентичні українські пісні дарували містянам етногурти “Ясно-красно”, “Щука Риба” та “Гуляй город”. Розважали всіх запальними танцями і “Баламути”. Водили хороводи і показували феєричне дійство. Поруч працювали святкові фотозони. Але ведучі заходу час від часу нагадували присутнім про заходи безпеки під час гуляння, адже все має бути виключно за протоколом, з дотриманням всіх карантинних правил. Координували феєричне дійство представники управління культури й туризму міської ради .

Продовженням свята стало богатирське шоу чемпіона світу зі стронгмену Олександра Пеканова. Спортсмен подолав близько 10 тонн ваги в різних вправах і вкотре здивував присутніх.

А тим часом варилася традиційна чернігівська юшка. Кухар Іван Супрун запевняє, страва має бути ароматною і смачною. Рецепт класичний і простий: 4 види риби (сом, судак, щука, хребти червоної риби), морква, цибуля, кріп, петрушка, зелена цибуля. 300 літрів юшки скуштували сотні чернігівців, які завітали на свято. Кажуть, вийшло смачно. Юшку по-чернігівськи зафіксували в Книгу рекордів міста. Це вже 5 рекорд від часу її заснування з січня цього року. А наостанок вечора всіх чекав театралізований сюрприз, незабутнє фаєр-шоу від колективу “Рейтон”, яке додало святу містики і драйву.