Новини

Золотий берег готують до відкриття

Головний санітарний лікар України сказав, що пляжі будуть працювати.  І тому на Чернігівському головному пляжі «Золотий берег» розпочали підготовку до пляжного сезону. Сьогодні водолази обстежували дно

Водолази працюють під водою до години. Мріють про сучасний ехолот, радіозв’язок та новий катер. Бо цьому вже майже півсотня років. За три – чотири дні 300 метрів берегової зони головного пляжу міста мають повністю обстежити. Після чого створять карту дна , яка буде врахована під час маркування буями території на воді.

Начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЧМР Г.Годун каже, що карта складається по сантиметрах. Перепадів великих нема, але треба враховувати, що це річка, а не штучний басейн.

Після відкриття пляжного сезону на обстежених територіях облаштують рятувальні пости. Наразі йде підготовка спеціалістів, які зможуть надавати першу допомогу людям та слідкувати за безпекою на воді.16 рятувальників вже завершують своє навчання. Крім головного пляжу міста за цей час обстежать і водойми на інших місцях відпочинку чернігівців.

Відкриття пляжного сезону, зазвичай, у Чернігові відбувається у перший день літа. Цього року точну дату поки що ніхто називати не поспішає.