Факт-новини: оперативні сюжети

Найпростіші укриття Чернігова забезпечать вогнегасниками та інструментами

Featured Video Play Icon

Ще 579 чернігівських дітей отримають статус постраждалих унаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Відповідне рішення погодили на засіданні виконавчого комітету міської ради 17 жовтня. Зазначимо, порядок надання цього статусу затверджений постановою Кабінету міністрів України. Відтак, усі особи, які на момент 24-го лютого минулого року не досягли повноліття, тобто 18 років, мають право на його одержання.

Триває виконання і соціальних програм, спрямованих на підтримку людей, які постраждали внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією армії рф проти України. Компенсацію за пошкоджене майно в межах державної програми «єВідновлення» отримують ще 24 людини на загальну суму в понад 1,6 мільйонів гривень. Нагадаємо, розмір компенсації залежить від масштабів пошкоджень житла та необхідного обсягу ремонтних робіт. Максимально за один об’єкт чернігівці можуть отримати 200 тисяч гривень.

Окрім цього, виконком погодив розподіл понад трьох тисяч вогнегасників для облаштування найпростіших укриттів у місті. Їхня закупівля коштувала міському бюджету 1 мільйон 644 тисячі гривень. Вогнегасники отримали КП «Новозаводське», «Деснянське», ЖЕК № 10 та №13. Рішенням виконкому управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради передано обладнання для укриттів, а саме сокири, ломи, ємності для питної води, таблички для позначення укриттів та покажчики маршруту до них, біотуалети, ліхтарі, аптечки тощо. Далі приладдя надійде до об’єднання житлово-будівельних кооперативів Чернігова, приватних управителів, власників відомчого житлового фонду та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.