НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Наслідки буревію ліквідують у Чернігові

Featured Video Play Icon

Ось так перші півгодини буревію, що пронісся у суботу, 17 липня, мікрорайоном ЗАЗу у Чернігові, згадує пані Валентина. Каже , як тільки вщухло почала шукати допомогу. До рятувальників не додзвонилася, а, пізніше, коли приїхали, нічим не допомогли, а от на гарячій лінії Чернігівської міської ради жінку почули.

На допомогу мешканцям приватного сектору по вулиці Авдієнка приїхали ” зеленбудівці”. Взялися оперативно вирішувати проблему та прибирати небезпечні дерева, які зламало буревієм. Буревій наробив чимало лиха у мікрорайоні ЗАЗу.

Зеленбудівці працюють у першу чергу там, де є небезпека для людей. Кажуть, в основному поламало верби, черемхи, тополі та липи. Більшість з них ще досить молоді, але й вони не витримали потужного вітру. Ось цій липі на проспекті Миру не більше 40 років.

Наразі триває обстеження території мікрорайону, продовжують надходити звернення від мешканців на гарячу лінію. Дві бригади КП ” Зеленбуд” над ліквідацією наслідків буревію працюють з суботи. Розраховують до кінця тижня прибрати повалені дерева і прибрати все гілля.

Рятувальники Чернігівщини попереджають про погіршення погодних умов. Зокрема, за інформацією УкрГідрометцентру, 19 липня грози, вдень місцями град та шквали 15-20 м/с .