Факт-новини: оперативні сюжети

На вулиці Шевченка ремонтують проблемну ділянку тепломереж

Featured Video Play Icon

Два терміни прослужили труби, прокладені більше 50 років тому, подаючи тепло в будинки чернігівців. На вулиці Шевченка ремонтують найбільш проблемну ділянку тепломереж в рамках інвестиційної програми “Облтеплокомуненерго”.

Щороку тут траплялося по кілька аварій, каже Петро Мазяр, за браком коштів їх усували локально. В зимовий період мережі розносять теплоносії – гріють квартири 32 будинків по вулицях Шевченка, Савчука і Міхнюка. Влітку за рахунок з’єднання мереж Облтеплокомуненерго і ТЕЦ по цій мережі подається на котельню тепла вода, яка підігрівається і по інших трубах подається в квартири чернігівців.

Це не єдина проблема в місті, пов’язана із зношеними комунікаціями. В минулу п’ятницю міський голова проінспектував разом із профільним заступником і підрядником найбільші об’єкти, де проводять ремонтні роботи. У міста є можливість перекладати мережі тільки в тих місцях, де щорічно відбувається по декілька аварій, акцентує міський голова.

Така ситуація склалася в багатьох містах України. Заміни потребує 634 м мережі на вулиці Шевченка. Старі труби замінюють на ізольовану трубу 219-го діаметру, що зменшить теплові втрати. Роботи мають закінчити до кінця липня.