Факт-новини: оперативні сюжети

Чернігів долучився до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Featured Video Play Icon

“16 днів проти насильства” стартують в усьому світі 25 листопада. Чернігів не залишився осторонь – в одному з торгівельних центрів міста представники Фонду ООН у галузі народонаселення, спільно з управлінням сім’ї, молоді та спорту міської ради влаштували просвітницьку акцію.

В Чернігові вже 4 місяці у співпраці з поліцією діють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, організовані Фондом ООН у галузі народонаселення. Вони фіксують в середньому 40 випадків гендерного і 50 – домашнього насильства на місяць.

На думку активістів, більшість випадків гендерного та домашнього насильства залишаються непоміченими і непокараними через усталені соціальні норми та психологічні бар’єри.

Чернігівці, які взяли участь в акції, хоча і не стикалися особисто з домашнім або гендерним насильством, добре знають про ці явища.

Активісти вважають, що масштаби гендерного та домашнього насильства знизяться, якщо його жертвам вчасно надавати професійну допомогу – кризові кімнати, психологічну підтримку тощо.