НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

На Чернігівщині викрили нарколабораторії

Featured Video Play Icon

На Чернігівщині поліцейські ліквідували діяльність нарколабораторій та затримали учасників злочинного угрупування.  Аби вийти на лідера наркоділків, впродовж року правоохоронці документували діяльність злочинців та відпрацьовували «закладників» та «кур’єрів». Згодом вийшли на тих, хто постачав цим особам наркотичні засоби та психотропні речовини, а потім вже і  на самого лідера. Ним виявився  34- річний  мешканець Чернігова. Він не лише налагодив виробництво психотропних речовин, але і вирощування  наркотичних засобів  та розгалужену мережу їх збуту. 

До складу угрупування входило 10 осіб – всі вони мешканці Чернігівської області. Кожен відповідав за свій напрямок роботи, аби лабораторії належно працювали, залучив осіб з відповідними знаннями в області хімії. Вони відповідали та контролювали  технологічний процес виготовлення амфетаміну та  ПВП солей.

Лабораторії розташовувалися  на території двох приватних будинків у різних населених пунктах.  Наркотики мешканцям області збували через довірених осіб великими партіями та в роздріб. Лише впродовж тижня правоохоронці задокументували факти збуту психотропів на суму понад 100 000 гривень.

Окрім виробництва наркотиків,  фігуранти займалися і вирощуванням конопель. Плантації знаходилися у с. Якубівка. Одночасно із затриманням поліцейські  провели 70 обшуків, за результатами яких  вилучили 40 кг психотропних речовин, 3 кг канабісу та інші речі, Які  зловмисники використовували під час своєї злочинної діяльності. Двох фігурантів разом з лідером затримано. Їм повідомлено про підозри, вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.  Згодом вирішуватися питання і про повідомлення підозр іншим членам злочинного угрупування. За свою діяльність наркоділкам загрожує позбавлення волі строком  до 12 років з конфіскацією майна.