Новини

На Чернігівщині встановили перший модульний міст із Франції

У Чернігівській області встановили перший із трьох модульних мостів, які отримали  від французької гуманітарної місії.

Про це повідомляє Служба автодоріг у Чернігівській області.

Читайте також: Чернігів отримав від Франції два потужних генератори

Модульну конструкцію зібрали та встановили на балки. Проїзна частина вже готова до експлуатації – спеціальне покриття зносу було нанесене ще на заводі. Завершили встановлення перильного огородження. Зараз проводиться підготовка до влаштування перехідних монолітних плит. Далі буде змога проводити роботи з влаштування підходів до мосту. Після цього планують запустити рух транспорту та розберуть тимчасовий об’їзд, збудований навесні після деокупації області.

Нагадаємо, конструкції модульних мостів область отримала у грудні 2022 року для забезпечення проїзду дорогами державного значення на локаціях, де під час бойових дій були зруйновані штучні споруди.

Загалом французька компанія “Matière” виготовила для Чернігівської області три мости завдовжки 68, 34,2 і 23 метри. Усі вони індивідуально спроектовані для кожної локації. Улітку представники французької фірми приїздили до області для проведення замірів для подальшого проектування та виготовлення металевих конструкцій. Нові мости забезпечать транспортне сполучення на важливих гуманітарних маршрутах Чернігівської області.