НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Covid наступає: Для Чернігова закуплять ще одну кисневу станцію

Featured Video Play Icon

639 чернігівців захворіли на COVID-19 минулого тижня, 168 з них потрапили до лікарні. Такі дані навів генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на нараді у муніципалітеті.

Завдяки наявним кисневим концентраторам чернігівські лікарні можуть розмістити у стаціонарах ще трохи більше ста людей, хворих на COVID-19. На думку Владислава Атрошенка, цього замало, тому для того, аби збільшити кількість ліжкомісць до 385, до кінця року за кошти міського бюджету придбають кисневу станцію, на кшталт тієї, що нині працює у міській лікарні №3.

За словами Владислава Кухаря, лише 17 з усіх хворих, госпіталізованих з COVID-19, вакцинувалися від цієї хвороби. Але більшість з них отримали лише одну дозу, або ще не встигли сформувати імунітет. Також у Чернігові від COVID-19 померла вагітна жінка. Щеплення вона не робила. Лікарі підкреслюють вагітність не є протипоказанням для вакцинації.

Якщо кількість госпіталізованих з COVID-19 чернігівців сягне 350-ти, у місті можуть запровадити локальний локдаун, заявив Владислав Атрошенко. Адже в лікарнях просто не вистачить медиків, щоб приділити увагу всім пацієнтам.

Міський голова закликав активніше вакцинуватися тих чернігівців, чия робота пов’язана з великою кількістю контактів з людьми – працівників банківських установ, магазинів, закладів харчування тощо.