Факт-новини: оперативні сюжети

На Чернігівщині відзначили спортивне свято

Featured Video Play Icon

  10 вересня у Прилуках відзначили потрійне свято – День фізичної культури і спорту, 30-ту річницю з дня заснування Національного олімпійського комітету України та 20-річчя з дня створення відділення комітету у Чернігівській області. На стадіон «Супутник» з’їхалися майстри спорту, призери чемпіонатів світу та Європи, а також чемпіони та учасники Олімпійських Ігор.

За роки Незалежності України на Олімпійських іграх спортсмени з Чернігівщини вибороли 141 медаль, на юнацьких Олімпійських іграх – 97 та на Європейських іграх — 98 найвищих нагород. Зокрема у цьому році команда України на Паралімпіаді завоювала 98 медалей: 24 золотих, 47 сріблих і 37 бронзових. Учасник п’яти олімпійських ігор Андрій Дериземля зазначає, що спорт на Чернігівщині розвивається потужно, але завжди є до чого прагнути.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР також зазначив, що Чернігів вже на фінішній прямій щодо закінчення проектно-кошторисної документації будівництва Палацу спорту.

Державний прапор України піднімали чемпіони з Прилуччини Данило Кулік, Вікторія Шматко, Дмитро Лисенко та Василіса Климкіна.

Спортивний сезон, незважаючи на всесвітню пандемію, багатий на потужні досягнення наших спортсменів на змаганнях різних рівнів. Від прилуцької міської ради і Національного Олімпійського Комітету почесними грамотами нагороджено кращих спортсменів, тренерів та ветеранів спорту.

На стадіоні виступали вихованці спортивних клубів, секцій і студій Прилук. Після концертної програми гості, юні спортсмени та олімпійці висадили алею Олімпійської слави, а потім взяли участь в урочистому відкритті стели, за QR кодом якої через смартфон можна дізнатися інформацію про алею.

Національний олімпійський комітет України прийняв рішення створювати Алею олімпійської слави з дубів, у Прилуках їх висадили 10. Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики та учасниця Олімпійських ігор Ольга Бібік висаджувала дерево вперше.

Відзначення знаменних дат буде відбуватися у містах обласного значення Чернігівщини: Прилуках, Ніжині, Новгороді – Сіверському, Борзні, фінальною частиною стануть заходи у Чернігові 8 жовтня. В цей день на золотому пляжі висадять Олімпійську аллею.