Новини

На Чернігівщині п’яний водій намагався дати хабаря патрульним

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 42-річного кермувальника «Vоlkswagen Caddy», який вчинив ДТП у стані алкогольного сп’яніння та пропонував поліцейським «відкупитися» від відповідальності за 20 тисяч гривень.

Про це повідомляє поліція області.

Читайте також: ДТП у центрі Чернігова: постраждала вагітна жінка та дитина

22 січня на лінію «102» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в Куликівській громаді. Водій не вибрав безпечної швидкості руху на заокругленні дороги та не впорався з керуванням. В результаті автівка здійснила наїзд на електроопору з подальшим зіткненням з приватним господарським приміщенням.

На місце події прибув наряд відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління поліції для оформлення матеріалів ДТП. Під час спілкування з водієм інспектори помітили, що у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. У ході медичного освідування водія рівень алкоголю в його крові становив 1,35 проміле.

Щоб уникнути відповідальності, водій запропонував правоохоронцям 20 тисяч гривень.

Поліцейські відмовились від пропозиції чоловіка та повідомили, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення. Вони одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції. Подія фіксувалась на бодікамеру.

Слідчий Чернігівського райуправління поліції розпочав кримінальне провадження з ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали:

за керування транспортним засобом особою, що перебуває у стані сп’яніння (ч. 1 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення);

за порушення Правил дорожнього руху, що призвело до ДТП (ст. 124 КУпАП);

за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами (ч.1 ст. 126 КУпАП).

Таким чином, чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.