ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

На Чернігівщині на міні підірвався автомобіль із родиною: батьки загинули, двоє дітей – у лікарні

Featured Video Play Icon

Родина поїхала відпочивати на озеро та підірвалася на міні. 28 серпня близько 19-ї години в прикордонній громаді Чернігівського району на лісовій дорозі легковий автомобіль наїхав на боєприпас, який здетонував. Унаслідок вибуху сталося загорання автівки.

На місце події негайно прибула група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, вибухотехніки та кінологи обласної поліції спільно із рятувальниками ДСНС. На жаль, водій та пасажирка автомобіля загинули, їхні двоє малолітніх дітей травмовані та госпіталізовані. Нині поліція розслідує обставини цієї трагічної події в рамках відкритого кримінального провадження, – повідомила речниця Нацполіції в Чернігівській області Наталія Слабеняк.

Швидкою допомогою двох дівчаток доставили до Чернігівської обласної дитячої лікарні. Наразі вони перебувають в ортопедо-травматологічному відділенні в стані середньої тяжкості. За словами лікарів, старша дівчинка має важкий психологічний стан та майже не йде на контакт.

Старша дівчинка, якій 9 рочків, вона має забій лобної ділянки голови, вона має дисторсію шийного відділу хребта, садна в неї є на шиї. Менша дівчинка менші травми отримала. Вона поступила із саднами й ранами. Обидві вони мають закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, – розповіла медична директорка КНП «Чернігівська обласна дитяча лікарня» Наталія Сергійчик.

Як повідомила Наталія Сергійчик, поруч із постраждалими дітьми завжди перебувають родичі. Наскільки тривалим буде лікування дівчат залежатиме від стану їхнього здоров’я та результатів повного обстеження.

Мінно-вибухові травми, це травми дуже важкі. – Можливо, будуть ще якісь скарги на зниження слуху або прояви якоїсь баротравми. – В тому стані, у якому є на фотографії їхнє авто, то це якесь чудо відбулося і, мабуть, дітей вибуховою хвилею викинуло із цього авто, – зазначила Наталія Сергійчик.

За кермом автомобіля був 36-річний В’ячеслав Обитоцький — старший лейтенант та інспектор роти тактико-оперативного реагування управління патрульної поліції в Чернігівській області. Чоловік із перших днів повномасштабного вторгнення брав участь в обороні Чернігова. За свої заслуги був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ-го ступеня.

У Головному управлінні ДСНС вкотре наголошують: мінна небезпека в деокупованих населених пунктах і там, де велися бойові дії — дуже висока. Робота з розмінування Чернігівщини триває. Станом на 29 серпня було вилучено понад 50 тисяч вибухонебезпечних предметів та обстежено 40 тисяч гектарів територій.

Надзвичайники закликають не ігнорувати спеціальні стрічки та знаки, а також червоні прапорці в землі. У разі, якщо ви натрапили на вибухонебезпечний чи підозрілий предмет — телефонуйте 101 або 102.