Новини

На Чернігівщині почали монтаж модульного мосту через річку Снов

Монтуємо третій модульний міст від французької гуманітарної місії, – повідомляє на своїй сторінці у фейсбук Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області.

Спорудження цього мосту має ключове значення для забезпечення стабільного руху вантажного транспорту. Він забезпечить швидкість перевезень, економію часу та коштів, – йдеться у повідомленні.

Після деокупації Чернігівщини проїхати пошкодженим мостом могли лише автівки вагою до 18 тонн. З Чернігова до північних громад вантажівкам можна було дістатись виключно об’їзними шляхами. Фури, що прямували з Мени на Чернігів, мали їхати в об’їзд через Городню та Сновськ – а це зайві 100 км.

Минулого року Центр з подолання криз та надання підтримки (CDCS), який є французьким державним оператором гуманітарної діяльності, передав Агентству відновлення 3 мости.

Конструкції завдовжки 68, 34 і 23 метри спроєктували спеціально під параметри зруйнованих під час бойових дій переправ у Чернігівській області. Монтаж двох мостів завершили у лютому 2023 року на дорозі Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів.

Щоб змонтувати третій – найдовший міст – довелося тривалий час чекати поки спаде рівень води у річці Снов після водопілля. Наразі на об’єкті встановлюють модулі прогонової будови. Шар дорожнього покриття нанесли одразу на виробництві, і транспорт зможе відновити рух максимально швидко.

Через повномасштабне російське вторгнення в Україну, у результаті бойових дій у Чернігівській області було зруйновано 27 мостів та шляхопроводів. З них 4 споруди капітально відбудовано, ще на 6 об’єктах ведуться роботи.