Новини

На Чернігівщині епідпоріг із грипу та ГРВІ перевищив 52%: троє людей померли

За минулий тиждень на ГРВІ захворіло 8269 мешканців Чернігівщини. Це на 14,5% більше, ніж за попередній тиждень. На 18% зросла захворюваність серед дітей.

Рівень захворюваності в області перевищує епідемічний поріг на 52,7%.

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Читайте також: У Чернігові зафіксували два випадки кору у дорослих

Перевищення епідемічного рівня захворюваності зареєстровано у Ніжинській, Носівській, Коропській, Новгород-Сіверській, Прилуцькій, Козелецькій, Остерській, Добрянській, Любецькій, Ріпкинській, Куликівській та Чернігівській територіальних громадах.

До лікувальних закладів госпіталізовано 196 хворих, у т. ч. 114 дітей.

Кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусної хвороби (COVID-19) за минулий тиждень знизилась на 3,1% (93 випадки), госпіталізовано 21 особу, всі дорослі.

В області циркулює вірус грипу А, що підтверджено вірусологічною лабораторією: методом ПЛР досліджено 39 зразків біологічного матеріалу від хворих із респіраторними симптомами, у 24 зразках визначено вірус грипу А – 61,5%.

За тиждень зареєстровано 2 летальні випадки від коронавірусу в осіб старше 65 років, що мали супутню патологію.

Зареєстровано лабораторно підтверджений 1 летальний випадок від грипу: чоловік 67 років, житель м. Чернігова, мав ускладнення: пневмонію та супутнє захворювання – цукровий діабет.

Вакциновано від грипу по області 3271 осіб, у т. ч. за минулий тиждень 7.

Захворюваність на ГРВІ, включно із коронавірусною інфекцією, в Україні за 4-й тиждень перевищує епідемічний поріг на 6,6%.