Новини

На Валу під музей Чернігова реставрують старовинну будівлю

На території Валу тривають ремонтні роботи на старовинній двоповерховій будівлі, яка в радянський і пострадянський час встигла побути і їдальнею, і РАГСом, і офісом банку, і закритою на чимало років пусткою. 

Як повідомили у пресслужбі міської ради, будинок за адресою Музейна, 8 є пам’яткою архітектури місцевого значення «Поштова станція губернського казначейства». Розпочаті ремонтні роботи – реставрація з пристосуванням під музей Чернігова.   

За інформацією заступника начальника Управління капітального будівництва Олександра Макарова, на першому етапі виконуються зовнішні роботи.  Сюди входять заміна покрівлі, гідроізоляція споруди, облицювання стін, заміна вікон, а також реставрація вхідної групи з облаштуванням пандусу, який дозволить потрапити до приміщення майбутнього музею маломобільним групам населення. Внутрішні роботи в будівлі проектом передбачені на наступних етапах.

Вартість усіх робіт (і зовнішніх, і внутрішніх) становить понад 22 млн грн. У цьому році мають виконати їх частину на суму 3,5 млн грн, у наступному – на 18,6 млн. грн.