ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Мрія здійснилась: юний чернігівець Андрій Шерстюк заспівав разом з Вакарчуком з великої сцени

Featured Video Play Icon

Юний співак із Чернігова Андрій Шерстюк готується до виходу на сцену. Мрія, яка роками жила в серці — здійсниться за лічені години. Хлопець хвилюється, адже цього вечора на сцені драмтеатру він співає разом з кумиром Святославом Вакарчуком.

Добрий день! Привіт! Добрий день! Привіт, я тут. Привіт, привіт, привіт. Добрий день, усім. Що кажуть, ти хвилюєшся сильно? Чого? Коли я з вами співаю, я боюся дуже сильно великої сцени. А звідки ви знаєте, вона велика, вона маленька, вона така, середня така. Усе добре, не треба боятися. Усе добре.

Те, що Андрій мріє заспівати з лідером гурту «Океан Ельзи» ми дізналися під час зустрічі на початку березня. Він розповідав нам про свою родину, у якій шестеро діток, про любов до музики та свої захоплення, зокрема і голосом співака. 

Про Вакарчука — років два назад уже точно про це почав говорити. Я навіть не знаю, якось Саша йому пісню скинув одну — йому сподобалося, далі, далі, далі. Давай мені цього, давай цього, давай цього. І в результаті ось так воно все й вийшло, – розповіла мама Андрія Віра Омолс.

Після інтерв’ю, Андрій зустрівся зі Святославом у Києві. Це був перший важливий крок до спільного виступу. Старший брат, Олександр, каже, що допоміг організувати знайомство чернігівський волонтер Ігор Хонін.

Ми приїхали занадто рано, довго чекали. За рахунок цього було дуже довге хвилювання. Ми вже виснажились фактично. Коли він прийшов, Андрій мені здається не повірив на кадрах спочатку, а потім просто злякався, – зазначив брат Андрія Олександр Шерстюк.

Страх та хвилювання переповнювали Андрія і в день концерту. Юнак навіть був ладний відмовитися від виходу на сцену.

Це вже не перший приклад, ми таке переходимо. Я хочу вам сказати, це фізіологічний приклад дитини, тому що він незрячий. По-перше, сцену він не відчуває, він її не бачить. А по-друге, хвилювання, які, я вважаю, що психологічні моменти які є в нього, оці хвилювання вони іноді переростають, – пояснила вчителька музики КЗ «Чернігівський НРЦ» Любов Тянутова.

До початку концерту залишається менше години. У глядацькій залі збираються люди. Разом із рідними і Андрій займає свої місця.

Цей концерт Святослава Вакарчука – перший масштабний виступ в Чернігові після початку повномасштабного вторгнення. Проте, за словами артиста, надовго в пам’яті закарбувався день, коли майже одразу після відходу росіян разом з містянами співав на сходах драмтеатру під гітару. Нині ж він щасливий знову бути тут і мати можливість здійснити бажання Андрія.

Велика честь для мене. Я думаю, що я хочу зараз на цю сцену запросити хлопця, який більш знаменитий, ніж я, в Чернігові. Я це точно знаю. Ми познайомились недавно, буквально декілька місяці до того. Він приїжджав до мене в Київ. Він дуже талановитий хлопець, який дуже хотів б сьогодні разом зі мною заспівати, можливо, найважливішу пісню, яку я написав у цьому житті. Тому Андрій, я запрошую тебе на сцену, – наголосив музикант Святослав Вакарчук.

Мить приготувань – і Андрій розпочинає перший куплет.

– Коли настане день…

Ми до цього дуже довго готувалися, репетировали весь час.  Мене надихнула його творчість і голос. Але ще більше мене надихнув його рояль. Завдяки Святославу Вакарчуку мої мрії збуваються і далі, – зазначив юний співак Андрій Шерстюк.

Я знала, що він переборе, зробить, заспіває, тому що дуже багато працюємо. Я знала, що дуже добре заспіває, тому що він дуже такий емоційний і чуттєвий. І дуже молодець, що в нього є така здібність вийти, зробити й доказати те, що я це зможу зробити, – констатувала  вчителька музики КЗ «Чернігівський НРЦ» Любов Тянутова.

Додамо, нині триває збір коштів на майбутнє та розвиток Андрія. Ними він зможе самостійно скористатися після досягнення 18 років.