Факт-новини: оперативні сюжети

Може навіть з Києва побачать

Featured Video Play Icon

 58-ми метрова дзвіниця Святотроїцького монастиря   стане яскравішою. У Чернігові завершують роботи з оновлення ліхтарів на цій древній архітектурній споруді. Як відомо , вперше дзвіницю підсвітили 15 років тому.

  • Не працювало близько 80 % ламп, бо пройшло значно багато часу. Вони застаріли. Їх треба було міняти. Ми проводимо наразі ці роботи силами підприємства,– розповідає  в.о. керівника КП « Міськсвітло»

Дмитро ХАЖЕВКАС

Тут працюють промислові альпіністи. Верхолази мають відповідні дозволи для  проведення висотних робіт. На п’яти ярусній дзвіниці  встановлено 68 ліхтарів. Вони вже відпрацювали свій ресурс і потребують ремонту чи заміни. Світильники не світлодіодні. Вони тепліші і по кольоровій температурі схожі з тими, які на  П’ятницькій церкві. Роботи планують завершити до кінця цього тижня.

Освітлену найвищу дзвіницю Чернігова з Києва може і не побачать, а от з центру її буде добре видно. Після завершення ремонтних робіт  ліхтарі вмикатимуть з пульту КП « Міськсвітла».  Світитимуть вони до першої ночі.