Факт-новини: оперативні сюжети

Молебень за загиблими

Featured Video Play Icon

2 жовтня в козацькому кафедральному соборі Святої великомучениці Катерини пройшов молебень за воїнами, які у вересні 2020 року загинули в боях за незалежність України в російсько-українській війні.

Пом`янули також наших земляків, Дмитра Донца, Миколу Микитченка і Олега Козаченка, які загинули 25 вересня в авіакатастрофі під Чугуєвом Харківської області.

Сергій Бутко, представник українського інституту національної пам’яті в Чернігівської області наголосив, що минулий рік для української армії був напруженим.

На службі були  отець Максим – капелан прикордонного загону, отець Роман – настоятель храму Святої великомучениці Катерини, отець Володимир, отець Микола, і отець Антоній  – капелани оперативного командування Північ Сухопутних військ Збройних Сил України.

На молебень прийшов і чернігівець Ігор Гриб, батько  полоненого Івана Гриба, якого 7 вересня 2019 року звільнили в рамках обміну між Україною і РФ. Захід пройшов за підтримки Українського інституту національної пам’яті, Чернігівської єпархія ПЦУ, Козацької православної громади храму Святої великомучениці Катерини за сприяння Міністерства у справах ветеранів України.