Новини

Як поліція шукала викраденого коня

13 лютого до поліції надійшла заява від жителя села Іржавець про крадіжку з сараю його білого коня. Господар розповів, що по городу видно чіткі сліди викрадача і коня. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Чернігівської області.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Зважаючи на брак особового складу, в розкритті злочину взяла участь начальник Носівського відділення поліції Ірина Вова із заступниками. До пошуків підключили членів громадського формування “Захисник”, які разом із начальником відділення поліції контролювали дорогу до райцентру, оперативники та курсанти “прочісували” лісовий масив. 

Поліцейські пішли по слідах, але ті швидко розділилися в різних напрямках, до того ж, пішов сніг. Йти полями довелося не багато, не мало, а 12 кілометрів.

Вже надвечір сліди довели правоохоронців до господарства й губилися, але тут уже досвідчені поліцейські за допомогою небайдужих громадян вирахували зловмисника. Вдалося відшукати у хліву нежилого господарства й самого коня – цілого і неушкодженого. Власник коня подякував поліцейським за їх сумлінну роботу, адже втратити такого помічника – це серйозний збиток для господарства селянина.     

Зловмисник зізнався у скоєному, поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Наразі вирішується питання про вручення підозри.

Триває досудове розслідування.