Факт-новини: оперативні сюжети

Міжнародний день молоді: чим займається чернігівська молодь під час війни?

Featured Video Play Icon

Війна об’єднала людей, незалежно від віку і соціального статусу.Сьогодні громадські організації активно допомагають людям, які втратили домівки, збирають кошти для ЗСУ та на інші волонтерські ініціативи, аби приблизити нашу перемогу. Одна з таких спільнот – благодійний фонд “7Я”.

12 серпня, в Міжнародний день молоді, Чернігівський міський голова нагородив відзнаками колектив Благодійного фонду “7Я”, та інших активних волонтерів, представників і представниць міських громадських організацій та установ, які працюють з молоддю.

Волонтери під час активної фази війни допомагали евакуювати з міста людей, під обстрілами доставляли продукти і речі першої необхідності містянам. Зокрема, завдяки допомозі волонтерів в Чернігові під час облоги вистачало і продуктів, і медикаментів, наголосив Владислав Атрошенко. Волонтерство – це те спільне, навколо чого сьогодні об’єднується молодь і громада, вважає і Михайло Брижко.

Через волонтерство молоді люди демонструють свою готовність підставити плече тим, хто цього потребує, так розуміє виклики сьогодення Іван Усов.

Саме таким молодим і активним людям доведеться відновлювати і піднімати економіку країни після війни. Владислав Атрошенко побажав Україні перемоги, а молоді – залишатися патріотами країни і свого міста.

Інна і Віктор Кардаши також вважають, що сьогодні не час сидіти вдома склавши руки.

Міжнародний день молоді відзначається 12 серпня вперше. За ініціативи молодіжних організацій та рухів святкування перенесли на день, коли святкує молодь в усьому світі.