Факт-новини: оперативні сюжети

Містобудівна рада: про туристичну привабливість Чернігова і сквер Попудренка

Featured Video Play Icon

Скористатися досвідом фахівців міжнародного рівня і подивитися на розвиток туризму в Чернігові очима іноземних спеціалістів пропонував керівник однієї з відомих українських архітектурних компаній Віталій Бойко під час містобудівної ради в мерії, 12 жовтня. За словами спікера, його фірма співпрацює з найкращими фахівцями світу, зокрема, британським архітектурним бюро. За 5 років вони разом створили більше 150 проектів по всьому світу. Сьогодні пропонують послуги  Чернігову, аби місто  стало №1 в туристичній галузі.

  Як розповів Віталій Бойко, перш за все архітектурна компанія і партнери проводять дослідження – вивчають потоки туристів, місцеві особливості, приклади інших країн, і лише потім переходять до проектування. Залучають до спільної праці і місцевих фахівців, адже всі базові вимоги закладені в концепції розвитку туризму і Генеральному плані міста.

Архітектори пропонують розробити окремий маршрут, який об’єднав би не лише історичні пам’ятки, а й міську інфраструктуру – кафе, ресторани, паркінги, зони відпочинку. Інша мета – дати імпульс для розвитку місцевого бізнесу, зробити простір привабливим для інвестора. 

 Запропонований проєкт коштує близько 100 тисяч доларів. Для бюджету – це чималі кошти, тим більше, що міська влада сьогодні шукає шляхи поповнення бюджету, який втратить близько 450 млн. грн. на відшкодуванні різниці в тарифах на тепло. 

І все ж, попри всі існуючі проблеми, на думку учасників зустрічі, проєкт варто здійснити. Туризм – це також джерело наповнення бюджету, розвитку бізнесу, міста в цілому.

Під час містобудівної ради, яка проходила 12 жовтня в міській раді,  міський голова Владислав Атрошенко повідомив, що наступної весни у Чернігові  мають відремонтувати сквер імені Попудренка. Від масштабного проєкту реконструкції, який цієї весни  обговорювали чернігівці, місто вимушене відмовитися через брак коштів.

 За словами Владислава Атрошенка, сквер чекає лише косметичний ремонт –  заміна плитки, бордюрів, оновлення гідравліки і чаші фонтану.