Факт-новини: оперативні сюжети

Місто готується до зими

Featured Video Play Icon

Теплогенеруючі компанії та комунальні підприємства вже почали готуватися до зими. Про те, що встигли зробити та що залишається в планах, звітували на щотижневій нараді в мерії.

Олексій Щербина, керівник “Чернігівської ТЕЦ” фірми “ТехНова”, зауважив, що всі ремонтні роботи проводяться згідно з графіками, затвердженими профільним міністерством, і до 1 жовтня будуть завершені. 3 серпня у Чернігові перекриють рух транспорту на ділянці вул. Коцюбинського, де будуть замінювати магістральні мережі.

Завершуються ремонти теплопунктів, до кінця серпня вони будуть готові до роботи. Окрім того, основне обладнання підприємства, яке використовують для виробництва теплової енергії, а це п’ять котлів, вже ремонтують. В запасі підприємство має 100 тисяч тонн вугілля. Що стосується “Облтеплокомуненерго”, то з 36 котелень підготовлені 17, із 49 теплопунктів готові 48. Також підготовлені всі індивідуальні теплові пункти. Крім того, 77 км теплових мереж пройшли гідравлічні випробування, а це 46% від їхньої загальної протяжності.

Що стосується боргів перед “Чернігівгазом”, то їх немає, за електроенергію також. Однак, існує заборгованість підприємства перед НАК “Нафтогаз” майже у 432 млн. грн., перед КП “Чернігівводоканал” – 2,8 млн. грн. Мер міста наголосив на тому, що цю ситуацію потрібно виправляти.

Освітні заклади також готуються до початку опалювального сезону, повідомив начальник управління освіти Василь Білогура. Вже перевірили стан внутрішніх мереж у 20 школах та 38 дитсадках. Ремонт внутрішніх мереж у закладах охорони здоров’я міста теж проводиться планово. Владислав Атрошенко поцікавився забезпеченням комунальників спеціальною технікою. КП “Деснянському ” потрібна автовишка. ЖЕКу-10 – трактор та автомобіль для аварійної бригади. ЖЕК- 13 має 4 одиниці техніки, з них тільки один трактор у більш-менш нормальному стані. Інші машини своє відслужили. КП ” Новозаводське ” потребує 2 авто для аварійної бригади, яка працює цілодобово. Щодо запасів піщаносольової суміші, то на складі у КП “АТП 2528” її достатньо – 7,0 тис. тонн, сольової – 1,0 тис. тонн.