Новини

На Чернігівщині судитимуть сільського голову, який привласнив понад 1 млн грн на ремонті школи

На Чернігівщині слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали прокурору Чернігівської обласної прокуратури для направлення до суду матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом щодо голови сільради, причетного до розкрадання бюджетних коштів.

Про це повідомляє відділ комунікацій поліції області.

Читайте також: На Чернігівщині під час пожежі загинув 54-річний чоловік (Фото)

 Нагадаємо,  слідство встановило, що у 2021 році посадовець уклав договір з фірмою-підрядником щодо капітального ремонту місцевої школи. Передбачалося утеплення фасадів, цоколю та горищного перекриття.

У підсумку підрядник виконав лише частину робіт, ще й за незаконно завищеними цінами. Попри це, голова сільради перерахував бюджетні кошти у сумі понад 6,4 мільйона гривень фірмі-виконавцю в якості оплати. Це на мільйон гривень більше, ніж загальна вартість фактично виконаних робіт.

Надалі, щоб надати законності своїм протиправним діям, чиновник затвердив підписом та скріпив печаткою сільської ради акт заміни обсягів робіт в межах договірної ціни (без збільшення вартості). У цьому документі вказано зменшені обсяги робіт, але вищі ціни на матеріали.

Слідчі поліції Чернігівщини завершили досудове розслідування за фактом привласнення і розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5. ст. 191 Кримінального Кодексу України).

Матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом передано прокурору Чернігівської обласної прокуратури для скерування до суду.