Факт-новини: оперативні сюжети

Мереживне диво від чернігівки Світлани Олешко

Featured Video Play Icon

Новорічні кульки та дзвоники, сніжинки, сніговики та звірята. Окремі елементи і цілі сюжетні композиції з витинанок прикрасили вікна дитячої бібліотечної установи на Льотній,12. Захоплюється стародавнім ремеслом і створює таке мереживне диво звичайна бібліотекарка Світлана Олешко. Жінка бере у руки ножиці та аркуш паперу і починає творити. Делікатно вирізає тонкі лінії, і вже за годину в умілих руках пані Світлани народжується такий креативний витвір. Улюбленою справою жінка займається близько 10 років, відтоді, коли прийшла працювати до дитячого закладу. Каже, саме діти – відвідувачі бібліотеки – і надихнули її на створення цієї краси.

Витинанки на вікнах щороку тут з’являються нові. Кріпить їх жінка до скла за допомогою мила. Бібліотекарка намагається урізноманітнювати сюжети і не повторювати їх. Кожен елемент її витинанок наділений змістом – неповторним і дивовижним. Цьогоріч пані Світлана створила понад 100 виробів, витратила на це близько двох тижнів. Каже, заняття зовсім не складне. Головне у цій справі – це посидючість, терпіння і, звичайно, бажання.

Крім витинанок, жінка займається й іншим рукоділлям. В’яже, вишиває, виготовляє вироби з бісеру, а також створює модульне оригамі. Частину робіт зберігає тут, у бібліотеці, аби вони радували око маленьким відвідувачам.   

В свої захоплення жінка вкладає душу. Зізнається, творчих планів на новий 2021 рік має багато, зокрема, вона прагне опанувати інші види ремесел і навчитися новим технікам виконання витинанок. Результатом поділиться через рік.